DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DPS/KT 175

Trupa dhe lëndë druri e sharruar

Aktiv

Committee

Dritan Ajdinaj

Pellumb Metohu

Pellumb.Metohu@dps.gov.al

Public documents

Scope

KT 175 në DPS është krijuar në 14.02.2003 në përputhje me rregulloren e brendshme të DPS duke ndjekur strategjinë e CEN/CENELEC dhe ISO/IEC mbi krijimin dhe funksionimin e komiteteve teknike. Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare në lidhje drurin dhe materialet të përpunuara të drurit. Politikat e ndjekura, ekonomike, teknike, regullatore, ligjore dhe sociale përshkruajnë mjedisin e biznesit në sektorin industrial, atë të produkteve, materialeve, disiplinës ose praktikave që kanë të bëjnë me objektin e këtij KT dhe mund të kenë ndikim të rëndësishëm në mënyrën se si drejtohen proceset e bërjes së standardeve, si dhe në përmbajtjen përfundimtare të standardeve.

Të gjitha produktet që janë subjekt i punës të KT 175 janë të bazuara në burimet pyjore. Pyjet kanë një funksion të rëndësishëm mjedisor dhe social përveç rolit të tyre si një burim i madh i lëndëve të para.

Tregu që mbulohet nga puna e këtij komiteti është: • Druri i rumbullakët, i sharuar dhe i përpunuar, • Materialet e sharuara dhe materialet e përpunuara lignified përveç drurit që përdoren si p.sh. në mobileri, parket druri, veshjet me pllaka druri, paletat dhe paketimet.... duke përjashtuar aspektet strukturore

Facts and digits

0

New projects

942

Published standards

2

Meetings

7

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CEN/TC 38


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 38


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 99


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 99


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 112


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 112


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 124


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 124


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 142


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 142


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 175


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 175


Origjina: CEN

O member

CEN/TC 193


Origjina: CEN
O member

CEN/TC 193


Origjina: CEN

O member

ISO/TC 162


Origjina: ISO
O member

ISO/TC 162


Origjina: ISO

O member

ISO/TC 165


Origjina: ISO
O member

ISO/TC 165


Origjina: ISO

O member

CEN/TC 93


Origjina: CEN
O member from 23 nën 2021

CEN/TC 93


Origjina: CEN

O member from 23 nën 2021

CEN/TC 171


Origjina: CEN
O member from 23 nën 2021

CEN/TC 171


Origjina: CEN

O member from 23 nën 2021

CEN/TC 207


Origjina: CEN
O member from 23 nën 2021

CEN/TC 207


Origjina: CEN

O member from 23 nën 2021

ISO/TC 136


Origjina: ISO
O member from 23 nën 2021

ISO/TC 136


Origjina: ISO

O member from 23 nën 2021

CEN/TC 364


Origjina: CEN
O member from 23 nën 2021

CEN/TC 364


Origjina: CEN

O member from 23 nën 2021

CEN/TC 398


Origjina: CEN
O member from 23 nën 2021

CEN/TC 398


Origjina: CEN

O member from 23 nën 2021

ISO/TC 51


Origjina: ISO
O member from 15 shk 2022

ISO/TC 51


Origjina: ISO

O member from 15 shk 2022

ISO/TC 89


Origjina: ISO
O member from 15 shk 2022

ISO/TC 89


Origjina: ISO

O member from 15 shk 2022