DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 12830:2018

Regjistrues të temperaturës për transportin, ruajtjen dhe shpërndarjen e mallrave të ndjeshme ndaj temperaturës - Testet, performanca, përshtatshmëria

Temperature recorders for the transport, storage and distribution of temperature sensitive goods - Tests, performance, suitability
11 sht 2024

General information

60.60     11 sht 2024

DPS

DPS/KT 12

European Norm

17.200.20     67.260  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky standard evropian specifikon karakteristikat teknike dhe funksionale të regjistruesve të temperaturës për transportin, ruajtjen dhe shpërndarjen e mallrave të ndjeshme ndaj temperaturës midis -80 °C dhe +85 °C. Ai specifikon metodat e provës që lejojnë përcaktimin e konformitetit, përshtatshmërisë dhe kërkesave të performancës së pajisjes. Zbatohet për të gjithë sistemin e regjistrimit të temperaturës. Sensorët e temperaturës mund të integrohen në regjistrues ose të jenë të largët prej tij [sensorët e jashtëm]. Standardi jep disa kërkesa në lidhje me vendndodhjen e sensorëve të regjistruesit në lidhje me llojet e përdorimit si transporti, ruajtja dhe shpërndarja. SHËNIM Shembuj për transportin, ruajtjen dhe shpërndarjen e mallrave të ndjeshme ndaj temperaturës midis -80°C dhe +85°C janë të ftohta, të ngrira dhe të ngrira thellë, ushqimi i ngrirë i shpejtë, akullorja, ushqimi i freskët dhe i nxehtë, farmaceutikët, gjaku, organet, kimikatet , biologjike, pajisje elektronike dhe mekanike, lule, bimë, llamba, lëndë të para dhe lëngje, kafshë, art dhe mobilim.

Life cycle

PREVIOUSLY

Replaces
SSH EN 12830:2003

NOW

PUBLISHED
SSH EN 12830:2018
60.60 Standard published
11 sht 2024

Related project

Adopted from EN 12830:2018

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login