DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

prSSH ISO 129-1:2018

Dokumentacion teknik i produktit (TPD) - Paraqitja e dimensioneve dhe tolerancave - Pjesa 1: Parimet e përgjithshme

Technical product documentation (TPD) — Presentation of dimensions and tolerances — Part 1: General principles

General information

40.60     10 maj 2024

DPS

DPS/KT 304

International Standard

01.100.01  

Scope

ISO 129-1:2018 përcakton parimet e përgjithshme për paraqitjen e dimensioneve dhe tolerancave shoqëruese që zbatohen për vizatimet teknike 2D në të gjitha disiplinat dhe profesionet, por që mund të zbatohen edhe për aplikacionet 3D.
ISO 129-1:2018 nuk mbulon aplikimin e tolerancave dimensionale dhe kuptimin e tyre. Shihni ISO 14405-1 për parimet e tolerancës. Ky dokument mund të përdoret vetëm për të përshkruar modelin nominal të një vizatimi, jo modelin e sipërfaqes jo ideale (modeli i lëkurës) i përdorur për qëllime tolerimi (për më shumë informacion mbi specifikimet e tolerancës, shihni listën e standardeve GPS të listuara si referencë normative ose si bibliografi)

Duke marrë parasysh serinë ISO 14405, paraqitja e treguesit të tolerancës është e paqartë kur aplikohet në një dimension që është një madhësi dhe i paqartë kur dimensioni nuk është një madhësi.
Të gjitha rregullat e paraqitura në këtë dokument janë të disponueshme për çdo lloj vizatimi (shih ISO 29845).
Përveç kësaj, ky dokument prezanton konceptin e treguesve të pronësisë, gjatësisë së zhvilluar, ndërmjet, treguesve të sipërfaqes, shënimeve të flamurit dhe udhëzimeve tekstuale.
SHËNIM 1 Të gjitha figurat shfaqen vetëm në pamjet 2D.
SHËNIM 2 Informacion dhe detaje shtesë për inxhinierinë e ndërtimit janë dhënë në ISO 6284.

Life cycle

NOW

IN_DEVELOPMENT
prSSH ISO 129-1:2018
40.60 Close of voting
10 maj 2024

Related project

Adopted from ISO 129-1:2018

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login