Publikuar
Ky standard ndërkombëtar përshkruan përcaktimin sasior kromatografik të lëngshëm të sheqernave specifike (galaktozë, glukozë, fruktozë, saharozë, laktozë dhe maltozë) në qumësht dhe produkte të ndryshme qumështi, duke aplikuar arabinozën ose fukozën si standarde të brendshme. Metoda është e aplikueshme për matricat e mëposhtme të qumështit: qumësht, pluhur qumështi, djathë, hirrë pluhur, formula për foshnjat, ëmbëlsirë dhe kos. Produktet e qumështit që përmbajnë soje janë të përjashtuara. Përcaktimi i përmbajtjes së laktozës në produktet e qumështit me laktozë të ulët është i përjashtuar. Zbatohet një metodë e sofistikuar kromatografike e shkëmbimit të anionit me performancë të lartë në kombinim me zbulimin amperometrik pulsues (HPAEC-AD). Me këtë metodë mund të ndahen 13 mono- dhe disakaridet e mëposhtme: fukoza, arabinoza, galaktoza, glukoza, fruktoza, saharoza, laktoza, laktuloza, maltoza, melobioza, trehaloza, platinoza (maltuloza) dhe maltotrioza.
PUBLISHED
SSH EN ISO 22184:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.