DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN ISO 22184:2021

Qumështi dhe produktet e qumështit - Përcaktimi i përmbajtjes së sheqerit - Kromatografia e shkëmbimit të anionit me performancë të lartë me metodën e zbulimit amperometrik pulsues (HPAEC-PAD) (ISO 22184:2021)

Milk and milk products - Determination of the sugar contents - High performance anion exchange chromatography with pulsed amperometric detection method (HPAEC-PAD) (ISO 22184:2021)
30 tet 2023

General information

60.60     31 tet 2023

95.99   

DPS

DPS/KT 302

European Norm

67.100.01  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky standard ndërkombëtar përshkruan përcaktimin sasior kromatografik të lëngshëm të sheqernave specifike (galaktozë, glukozë, fruktozë, saharozë, laktozë dhe maltozë) në qumësht dhe produkte të ndryshme qumështi, duke aplikuar arabinozën ose fukozën si standarde të brendshme. Metoda është e aplikueshme për matricat e mëposhtme të qumështit: qumësht, pluhur qumështi, djathë, hirrë pluhur, formula për foshnjat, ëmbëlsirë dhe kos. Produktet e qumështit që përmbajnë soje janë të përjashtuara. Përcaktimi i përmbajtjes së laktozës në produktet e qumështit me laktozë të ulët është i përjashtuar. Zbatohet një metodë e sofistikuar kromatografike e shkëmbimit të anionit me performancë të lartë në kombinim me zbulimin amperometrik pulsues (HPAEC-AD). Me këtë metodë mund të ndahen 13 mono- dhe disakaridet e mëposhtme: fukoza, arabinoza, galaktoza, glukoza, fruktoza, saharoza, laktoza, laktuloza, maltoza, melobioza, trehaloza, platinoza (maltuloza) dhe maltotrioza.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN ISO 22184:2021
60.60 Standard published
31 tet 2023

Related project

Adopted from EN ISO 22184:2021

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login