DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DS CEN ISO/TS 20048-1:2022

Biokarburante të ngurtë - Përcaktimi i karakteristikave të shkarkimit të gazit dhe të varfërimit të oksigjenit - Pjesa 1: Metoda laboratorike për përcaktimin e shkarkimit të gazit dhe varfërimit të oksigjenit duke përdorur kontejnerë të mbyllur (ISO/TS 20048-1:2020)

Solid biofuels - Determination of off-gassing and oxygen depletion characteristics - Part 1: Laboratory method for the determination of off-gassing and oxygen depletion using closed containers (ISO/TS 20048-1:2020)
15 qer 2023

General information

60.60     15 qer 2023

DPS

DPS/KT 19

Technical Specification

27.190  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument përcakton një metodë për përcaktimin e shkarkimit të gazit (gazrave të përhershëm) dhe varfërimit të oksigjenit nga biomasa drusore dhe jodrunore, duke përfshirë materialet e densifikuara si peletat dhe briketat, si dhe materialet e pa densifikuara si patate të skuqura. Metoda është gjithashtu e zbatueshme për materialet e trajtuara termikisht, duke përfshirë materialet e grimcuara dhe të karbonizuara. Faktori i emetimit dhe i varfërimit dhe shkalla e emetimit dhe e varfërimit për lloje të ndryshme gazi të emetuara nga kampioni brenda një kontejneri të mbyllur testues përcaktohet me anë të kromatografisë me gaz. Faktori i emetimit dhe varfërimit dhe shkalla e shkarkimit dhe varfërimit ofrojnë udhëzime për kërkesat e ventilimit për të mbajtur përqendrimet e gazit nën Nivelet e Lejueshme të Ekspozimit (PEL) në hapësirat ku punëtorët mund të ekspozohen në atmosferën e mbyllur

Life cycle

NOW

PUBLISHED
DS CEN ISO/TS 20048-1:2022
60.60 Standard published
15 qer 2023

Related project

Adopted from prCEN ISO/TS 20048-1

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login