DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 15984:2022

Industritë e naftës dhe produkteve të saj - Përcaktimi i përbërjes së gazit të rafinerisë dhe llogaritja e përmbajtjes dhe vlerës kalorifike të karbonit - Metoda gas kromatografike

Petroleum industry and products - Determination of composition of refinery heating gas and calculation of carbon content and calorific value - Gas chromatography method
15 qer 2023

General information

60.60     15 qer 2023

DPS

DPS/KT 19

European Norm

75.160.30  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument përcakton një analizë gazkromatografike për përcaktimin e përbërjes së gazeve të karburantit, siç përdoret në gazin e ngrohjes së rafinerisë. Këto rezultate përdoren për të llogaritur përmbajtjen e karbonit dhe vlerën më të ulët kalorifike. Me këtë analizë gaz-kromatografike, një total prej 23 komponentësh të gazit të ngrohjes së rafinerisë përcaktohen në përqendrime siç gjenden zakonisht në rafineri (shih Tabelën 1 për detaje të mëtejshme). Uji nuk analizohet. Rezultatet paraqesin gazra të thatë. SHËNIM 1 Në varësi të pajisjes së përdorur, ekziston mundësia për të përcaktuar edhe hidrokarbure më të larta. SHËNIM 2 Për qëllimet e këtij dokumenti, termat “% (V/V)” përdoren për të përfaqësuar fraksionin vëllimor (φ). E RËNDËSISHME — Ky dokument nuk synon të adresojë të gjitha problemet e sigurisë që lidhen me përdorimin e tij. Është përgjegjësi e përdoruesit të këtij dokumenti të vendosë praktikat e duhura të sigurisë dhe shëndetit dhe të përcaktojë zbatueshmërinë e kufizimeve rregullatore.

Life cycle

PREVIOUSLY

Replaces
SSH EN 15984:2017

NOW

PUBLISHED
SSH EN 15984:2022
60.60 Standard published
15 qer 2023

Related project

Adopted from prEN 15984

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login