Publikuar
Ky standard evropian specifikon kërkesat për projektimin, ndërtimin dhe funksionimin e tavaneve të ventilimit të kuzhinës, duke përfshirë sigurinë teknike, karakteristikat ergonomike dhe higjienike. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e ventilimit në kuzhinat komerciale, zonat përkatëse dhe instalimet e tjera për përpunimin e produkteve ushqimore të destinuara për përdorim komercial. Kuzhinat dhe zonat e lidhura janë dhoma të veçanta në të cilat përgatiten ushqimet, ku lahen, pastrohen enët e tavolinës dhe pajisjet dhe ruhen ushqimet. Ky standard evropian është i zbatueshëm për tavanet e ajrosjes së kuzhinës, përveç atyre që përdoren në kuzhinat shtëpiake. Është specifikuar gjithashtu një metodë e verifikimit të secilës kërkesë. Nëse nuk specifikohet ndryshe, kërkesat e këtij standardi duhet të kontrollohen me anë të inspektimit dhe/ose matjes. SHËNIM Ju lutemi vini re ekzistencën e mundshme të rregulloreve kombëtare shtesë ose alternative mbi instalimin, kërkesat e pajisjes dhe inspektimin, mirëmbajtjen dhe funksionimin.
WITHDRAWN
SSH EN 16282-3:2016
PUBLISHED
SSH EN 16282-3:2016+A1:2021
60.60
Standard published
17 maj 2022