DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 16282-3:2016+A1:2021

Pajisje për kuzhina tregtare – Përbërësit e ventilimit në kuzhinat tregtare – Pjesa 3: Lartësitë e ventilimit në kuzhinë; projektimi dhe kërkesat e sigurisë

Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 3: Kitchen ventilation ceilings; design and safety requirements
17 maj 2022

General information

60.60     17 maj 2022

DPS

DPS/KT 269

European Norm

97.040.99  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky standard evropian specifikon kërkesat për projektimin, ndërtimin dhe funksionimin e tavaneve të ventilimit të kuzhinës, duke përfshirë sigurinë teknike, karakteristikat ergonomike dhe higjienike. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e ventilimit në kuzhinat komerciale, zonat përkatëse dhe instalimet e tjera për përpunimin e produkteve ushqimore të destinuara për përdorim komercial. Kuzhinat dhe zonat e lidhura janë dhoma të veçanta në të cilat përgatiten ushqimet, ku lahen, pastrohen enët e tavolinës dhe pajisjet dhe ruhen ushqimet. Ky standard evropian është i zbatueshëm për tavanet e ajrosjes së kuzhinës, përveç atyre që përdoren në kuzhinat shtëpiake. Është specifikuar gjithashtu një metodë e verifikimit të secilës kërkesë. Nëse nuk specifikohet ndryshe, kërkesat e këtij standardi duhet të kontrollohen me anë të inspektimit dhe/ose matjes. SHËNIM Ju lutemi vini re ekzistencën e mundshme të rregulloreve kombëtare shtesë ose alternative mbi instalimin, kërkesat e pajisjes dhe inspektimin, mirëmbajtjen dhe funksionimin.

Life cycle

PREVIOUSLY

Replaces
SSH EN 16282-3:2016

NOW

PUBLISHED
SSH EN 16282-3:2016+A1:2021
60.60 Standard published
17 maj 2022

Related project

Adopted from EN 16282-3:2016+A1:2021

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login