DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 16282-6:2020

Pajisje për kuzhina tregtare – Përbërësit e ventilimit në kuzhinat tregtare 6: Ndarësit e aerosolit; Kërkesat e projektimit dhe të sigurisë

Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 6: Aerosol separators; Design and safety requirements
11 dhj 2021

General information

60.60     12 korr 2021

DPS

DPS/KT 269

European Norm

97.040.99  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument specifikon kërkesat që mbulojnë projektimin, ndërtimin, instalimin dhe funksionimin e ndarësve të aerosolit që do të përdoren në sistemet e ventilimit, duke përfshirë sigurinë teknike, karakteristikat ergonomike dhe higjienike. Ky dokument është i zbatueshëm për sistemet e ventilimit në kuzhinat komerciale, zonat përkatëse dhe instalimet e tjera që përpunojnë produkte ushqimore të destinuara për përdorim komercial. Kuzhinat dhe zonat shoqëruese janë dhoma të veçanta në të cilat përgatiten ushqimet, ku lahen, pastrohen enët e tavolinës dhe pajisjet dhe ku ruhen ushqimet dhe zonat e mbetjeve ushqimore. Ky dokument është i zbatueshëm për ndarësit e aerosolit, përveç atyre që përdoren në kuzhinat shtëpiake. Është specifikuar gjithashtu një metodë e verifikimit të secilës kërkesë. Nëse nuk specifikohet ndryshe, pritet që kërkesat e këtij standardi të kontrollohen me anë të inspektimit dhe/ose matjes. SHËNIM Rregullore kombëtare shtesë ose alternative për instalimin, kërkesat e pajisjes dhe inspektimin, mirëmbajtjen dhe funksionimin mund të dalin.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 16282-6:2020
60.60 Standard published
12 korr 2021

Related project

Adopted from EN 16282-6:2020

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login