Ky dokument specifikon metodën e provës me kupë të mbyllur, manuale dhe të automatizuar, për përcaktimin e pikës së flakërimit të lëngjeve të djegshme që kanë pika flakërimi midis -30,0 °C deri në 75,0 °C. Megjithatë, saktësia e dhënë për këtë metodë është e vlefshme vetëm për pikat e flakërimit në intervalin -8,5 °C deri në 75,0 °C. Ky dokument nuk është i zbatueshëm për bojërat e ujit për vizatim. SHËNIM 1 Bojrat me përmbajtje uji mund të testohen duke përdorur ISO 3679[1]. SHËNIM 2 Shih 9.1 për rëndësinë e këtij testi në shmangien e humbjes së materialeve të paqëndrueshme. SHËNIM 3 Lëngjet që përmbajnë komponime halogjene mund të japin rezultate anormale. SHËNIM 4 Termometri i specifikuar për aparatin manual kufizon temperaturën e sipërme të provës në 70,0 °C. SHËNIM 5 Shih 13.1 për informacion më specifik në lidhje me saktësinë.
PUBLISHED
SSH EN ISO 13736:2021
60.60
Standard published
11 tet 2021
WITHDRAWN
SSH EN ISO 13736:2013