DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 15199-4:2015

Produkte të naftës - Përcaktimi i shpërndarjes të intervalit të vlimit me anë të metodës gaskromatografike - Pjesa 4: Fraksionet e lehta të naftës bruto

Petroleum products - Determination of boiling range distribution by gas chromatography method - Part 4: Light fractions of crude oil
95.99 Withdrawal of Standard   11 tet 2021

General information

95.99     11 tet 2021

DPS

DPS/KT 19

European Norm

75.080  

Scope

Ky standard evropian përshkruan metodën për përcaktimin e shpërndarjes së intervalit të vlimit të produkteve të naftës me anë të metodës gaskromatografike kapilare duke përdorur zbuluesin e jonizuar të flakës. Standardi është i aplikueshëm për naftën bruto të stabilizuar dhe për shpërndarjen e intervalit të vlimit deri në përpunimin n-nonane. Një naftë e pa përpunuar e stabilizuar eshte përcaktuar ajo qe e ka Presionin e Avullimit Reid të njëjtë ose me të vogël se 82,7 kPa siç përcaktohet në IP 481 (3).
Shënim: Për qëllimet e këtij Standardi Evropian, termat "% (m / m)" dhe "% (V / V)" janë përdorur për të përfaqësuar përkatësisht fraksionin e masës, ω, dhe fraksionin e vëllimit, φ.
Kujdes: Përdorimi i këtij Standardi Evropian mund të përfshijë materiale, operacione dhe pajisje të rrezikshme. Ky Standart Europian nuk ka për qëllim për të adresuar të gjitha problemet e sigurisë që lidhen me përdorimin e tij. Është përgjegjësi e përdoruesit të këtij standardi për të vendosur praktikat e duhura për sigurinë dhe shëndetin dhe të përcaktojë zbatueshmërinë e kufizimeve rregullatore përpara përdorimit të tij.

Life cycle

PREVIOUSLY

Replaces
SSH EN 15199-4:2021

NOW

WITHDRAWN
SSH EN 15199-4:2015
95.99 Withdrawal of Standard
11 tet 2021

Related project

Adopted from EN 15199-4:2015

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login