DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN ISO 17225-7:2014

Biolëndët djegëse të ngurta - Klasat dhe specifikimet e lëndës djegëse - Pjesa 7:Shkallët e briketeve me origjinë bujqësore (ISO 17225-7:2014)

Solid biofuels - Fuel specifications and classes - Part 7: Graded non-woody briquettes (ISO 17225-7:2014)
95.99 Withdrawal of Standard   17 qer 2022

General information

95.99     17 qer 2022

DPS

DPS/KT 19

European Norm

27.190     75.160.40     75.160.10  

Scope

Ky standard është versioni zyrtar në gjuhën angleze të standardit evropian EN ISO 17225-7. Standardi përcakton specifikimet dhe klasifikimin e briketeve jo prej druri. Standardi i referohet vetëm briketeve jo prej druri që përftohen nga këto lëndë të para:
1) Biomasës me origjinë barishtore, atyre bimëve që kanë një trung dhe vdesin në fund të stinës. Janë futur edhe drithrat dhe kulturart farore qe vijnë nga industria ushqimore ;
2) Biomasa e përftuar nga frutat;
3) Biomasa ujore;
4) Përzierjet e biomasës, qoftë i qëllimshëm ose jo, duke përfshirë edhe ato që vijnë nga kategoritë kryesore të drurë të biokarburantevetë ngurta, biomasa barishtore, ujore dhe prodhuar nga fruta.
Ku përzierjet e biokarburanteve ngurta duhet të përmbajnë materialtë trajtuar kimikisht do të duhet të deklarohet
Nuk përfishihet druri i trajtuar termikisht ndërmjet sistemit të pjekjes, që konsiston në një trajtimin paraprak të biomasës në një temperaturë midis 200 º C dhe 300 º C

Related directives

Directives related to this standards.

2000/76/EC

Direktiva 2000/76/EC e Parlamentit Europian dhe e Këshillit të datës 4 dhjetor 2000 mbi djegien e mbeturinave

Life cycle

NOW

WITHDRAWN
SSH EN ISO 17225-7:2014
95.99 Withdrawal of Standard
17 qer 2022

REVISED BY

PUBLISHED
SSH EN ISO 17225-7:2021

Related project

Adopted from EN ISO 17225-7:2014

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login