DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Fushata e vaksinave në të gjithë botën vë në qendër të vëmendjes edhe prodhimin e shiringave

Ndërsa ka filluar fushata më e madhe në histori për vaksinimin, të gjitha duart janë shtrirë për të siguruar dhe furnizuar miliarda shiringa të nevojshme për vaksinat COVID-19.

Për të gjithë ne kjo është fushata më e madhe në histori për vaksinimin. Gjatë kësaj periudhe rreth pesëqind milion njerëz tashmë janë vaksinuar kundër COVID-19 dhe rreth dhjetë miliardë doza janë porositur. Mungesa e furnizimeve do të thotë që disa vende me të ardhura të ulëta duhet të presin me vite për të marrë doza të vogla vaksinash, duke krijuar në këtë mënyrë një lloj distancimi kur bëhet fjalë për qasjen në kujdesin shëndetësor.

COVAX, një iniciativë e udhëhequr nga Gavi, Koalicioni për Inovacione në Gatishmëritë Epidemike dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), synon të ndihmojnë në kapërcimin e distancimeve dhe sigurimin e qasjes së barabartë botërore për vaksinat COVID-19.

Duke punuar me Fondin e Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) si një partner shpërndarës, vlerësohet si "Operacioni më i madh në histori për prokurimin dhe shpërndarjen". Prodhimi i shumë vaksinave, në mënyrë të qartë, do të thotë gjithashtu se ka mjaftueshëm shiringa, por gjithsesi nuk është për t'u habitur të flitet edhe për një mungesë në shkallë botërore.

ISO bashkëpunon me shumë organizata ndërkombëtare, përfshirë UNICEF dhe OBSH, si dhe rregullatorët kombëtar, prodhuesit, kompanitë farmaceutike, pacientët dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor, për të paraqitur udhëzime të rekomanduara për prodhimin dhe përdorimin e sigurt të të gjitha llojeve të shiringave, përfshirë ato që përdoren për vaksinat COVID-19.

Fushata e vaksinave në të gjithë botën vë në qendër të vëmendjes edhe prodhimin e shiringave

Fushata e vaksinave në të gjithë botën vë në qendër të vëmendjes edhe prodhimin e shiringave

Ndërsa ka filluar fushata më e madhe në histori për vaksinimin, të gjitha duart janë shtrirë për të siguruar dhe furnizuar miliarda shiringa të nevojshme për vaksinat COVID-19