Ky standard specifikon metodat për matjen e përgjithshme të materialeve dhe artikujve plastikë që synojnë të vijnë në kontakt me produktet ushqimore duke kontaktuar ekzemplarët e provës me vajra bimore në temperatura më të mëdha se ose të barabarta me 4°C dhe deri në 175°C. SHËNIM Disa vajra bimorë nuk janë të përshtatshëm për përdorim nën 20 °C. Migrimi i përgjithshëm nga një mostër e plastikës përcaktohet si humbja në masë e substancave jo të paqëndrueshme e shprehur: - për njësi sipërfaqe, ose - për kg simulant ushqimor, ose - për artikull; pas kontaktit me një simulant ushqimor në kushte të përcaktuara. Sipas llojit të materialeve ose artikujve, kontakti me simulantin e ushqimit kryhet në një sipërfaqe të vetme (qese, qelizë, mbushje) ose me zhytje. Ky dokument nuk mbulon interpretimin e rezultateve i cili pritet të marrë parasysh kërkesat rregullatore.