DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Organizata të sigurta dhe të mbrojtura ndaj sulmeve kibernetike

Sulmet kibernetike janë rreziqet me te mëdha që një organizatë mund të përballet. Të kësh standarde dhe sisteme për të mbajtur informacion të sigurtë nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme se në botën e sotme dixhitale.

Kjo është arsyeja pse seria ISO / IEC 27000 mbi “Teknikat e sigurisë për teknologjinë e informacionit” është përditësuar për të siguruar organizatat dhe për të shtuar besimin.

Në një anketë globale të kryer nga ISACA në 129 vende, vetëm 38 % e të anketuarve mendonin se ata ishin të përgatitur për një sulm- kibernetik edhe pse 83 % besonin se këto janë ndër tre kërcënimet më të lartë të cilat përballen organizatat sot. Me kaq shumë informacion personal dhe të ndjeshëm duke u trajtuar në mënyrë elektronike, duhet kujdesshmëri e lartë ndaj një rreziku kaq të madh.

Prof. Edward Humphreys, i Grupit të punës përgjegjës për sistemet e menaxhimit të sigurisë së informacionit të standardeve ISO (isms), thekson, "Për të garantuar sigurinë e sotme dixhitale të gjitha organizatat, pavarësisht nga madhësia, duhet të vënë brenda kuadrit të menaxhimit si një pikë reference menaxhimin e rreziqeve kibernetike. ISO / IEC 27001 është projektuar për të ndihmuar organizatat për të bërë pikërisht atë. Standardi është "gjuha e përbashkët" në botë kur bëhet fjalë për vlerësimin,trajtimin dhe menaxhimin e rreziqeve të informacionit.

Më poshtë janë versionet më të fundit të serisë ISO / IEC 27000 - të gjitha të publikuara në vitin 2015 - të cilat formojnë një pjesë të ISO / IEC 27001 “Rreziku kibernetik i pajisjeve", për të ndihmuar dhe mbajtur këto rreziqe në kontroll.

ISO/IEC 27017

ISO/IEC 27013

ISO/IEC 27010

ISO/IEC 27039

ISO/IEC 27006

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Rruga “Mine Peza”, Nr. 143/3, 1014 - Tiranë

Kutia Postare Nr. 98

Tel: + 355 (04) 222 62 55

Fax: + 355 (04) 224 71 77

E-mail: info@dps.gov.al

Web site: www.dps.gov.al