DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DPS ka publikuar standardin SSH EN 16890:2017+A1:2021 “Mobilje për fëmijë - Dyshekë për krevate për fëmijë dhe krevate portativë - Kërkesat e sigurisë dhe metodat e provës”

Standardi specifikon kërkesat e sigurisë dhe metodat e provës për dyshekët, duke përfshirë shtresat e dyshekëve dhe mbulesat e dyshekut, të përdorura në krevate standarde për fëmijë, krevate për bebe dhe krevate portativë për fëmijë, për përdorim në ambiente të brendshme dhe të jashtme. Ky standard nuk zbatohet për dyshekët për karroca, dyshekët me ajër, dyshekët me ujë dhe dyshekët e përdorur për qëllime mjekësore.