DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DPS ka publikuar standardin SSH EN 14344:2022 'Artikuj të kujdesit për fëmijë - Sediljet e fëmijëve për biçikleta - Kërkesat e sigurisë dhe metodat e provës'

Ky standard përcakton kërkesat për sediljet e fëmijëve të destinuara për t'u montuar në biçikleta të asistuara nga energjia elektrike me një shpejtësi ndërprerjeje deri në 25 km/h (d.m.th. sipas standardit EN 15194), sistemin e tyre të ngjitjes dhe aksesorët e destinuar për t'u ngjitur në ndenjëse për të transportuar fëmijët me peshë nga 9 kg deri në 22 kg dhe që janë të aftë të ulen pa ndihmën e ndokujt.