DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DPS/KT 7

Materialet dhe pajisjet gjysmëpërçuese. Komponentët elektromekanikë dhe strukturat mekanike për pajisjet elektronike.

Aktiv

Committee

Petraq Lika

Arjana Llangozi

Arjana.Llangozi@dps.gov.al

Public documents

Scope

DPS/KT 7 është krijuar në Prill 2008 në përputhje me Ligjin Nr. 9870, datë 02.04.2008 “Për Standardizimin”, i ndryshuar dhe me Rregulloren e brendshme të DPS dhe duke ndjekur strategjinë e CEN/CENELEC dhe ISO/IEC mbi krijimin dhe funksionimin e komiteteve teknike. Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CENELEC/IEC në lidhje me fushën e hekurudhave si mjetet hekurudhore, instalimet fikse, sistemet e menaxhimit të hekurudhave, kondensatorëve; rezistorëve, termistorëve, që përdoren në pajisjet elektronike; qarqet e integruara pasive ose rrjete që përmbajnë rezistor, kondensator induktor dhe kombinimet e tyre; kondensatorët elektrik dy shtresor për përdorim në pajisje elektrike dhe elektronike; standardizimin e bashkuesve elektrik, pajisjeve lidhëse dhe strukturave mekanike për pajisjet elektrike dhe elektronike; përgatitja e standardeve për projektimin, prodhimin, përdorimin, ripërdorimin dhe provat e pajisjeve diskrete gjysmëpërçuese, qarqeve të integruara, sensorët, montimin e komponentëve elektronik, kërkesat në lidhje me ndërfaqet dhe pajisjet mikroelektromekanike, duke pasur parasysh aspektet mjedisore në lidhje me këto produkte; standardizimi i pajisjeve piezoelektrike, dielektrike dhe elektrostatike për kontrollin e frekuencës, përzgjedhjen e zbulimin siç janë resonatorët, filtrat, oshilatorët, sensorët dhe produktet që lidhen me to etj.

Facts and digits

20

New projects

2080

Published standards

1

Meetings

4

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CLC/TC 40XB


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 40XB


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 40XA


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 40XA


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 101


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 101


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 47E


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 47E


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 51


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 51


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 47D


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 47D


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 40


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 40


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 47


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 47


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 47A


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 47A


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 48D


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 48D


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 49


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 49


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SC 9XA


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SC 9XA


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SC 9XB


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SC 9XB


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SC 9XC


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SC 9XC


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 9X


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 9X


Origjina: CENELEC

O member

TC 26


Origjina: IEC
O member from 21 qer 2021

TC 26


Origjina: IEC

O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26


Origjina: CENELEC
O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26


Origjina: CENELEC

O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26A


Origjina: CENELEC
O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26A


Origjina: CENELEC

O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26B


Origjina: CENELEC
O member from 21 qer 2021

CLC/TC 26B


Origjina: CENELEC

O member from 21 qer 2021

TC 40


Origjina: IEC
O member from 21 qer 2021

TC 40


Origjina: IEC

O member from 21 qer 2021

TC 47


Origjina: IEC
O member from 21 qer 2021

TC 47


Origjina: IEC

O member from 21 qer 2021

TC 101


Origjina: IEC
O member from 22 qer 2021

TC 101


Origjina: IEC

O member from 22 qer 2021

TC 47/SC 47D


Origjina: IEC
O member from 22 qer 2021

TC 47/SC 47D


Origjina: IEC

O member from 22 qer 2021

TC 47


Origjina: IEC
O member from 22 qer 2021

TC 47


Origjina: IEC

O member from 22 qer 2021

TC 47/SC 47E


Origjina: IEC
O member from 22 qer 2021

TC 47/SC 47E


Origjina: IEC

O member from 22 qer 2021

TC 49


Origjina: IEC
O member from 22 qer 2021

TC 49


Origjina: IEC

O member from 22 qer 2021