DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

DPS/KT 248

Textiles and textile products

Active

Committee

Genti Guxho

Elona Teluli

Elona.Teluli@dps.gov.al

Public documents

Scope

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare në lidhje me tekstilet të cilat një nga mallrat më të rëndësishëm në ekonominë globale. Brenda fushëveprimit të këtij KT industritë tekstile përfshijnë sigurimin e lëndëve të para, përgatitjen e prodhimit të fibrave dhe fijeve, prodhimin e dizenjimit të veshjeve, lëndët e fundit duke përfshirë këtu zbardhuesit dhe ngjyrosjen. Gjithashtu një rëndësi e veçantë në këtë KT i kushtohet veshjeve, trajtimeve kimike, transformimit të veshjeve në tapiceri, veshjeve apo tekstileve industriale /teknike në tyle dhe në perde .

Facts and digits

1

New projects

1068

Published standards

0

Meetings

1

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CEN/TC 189

Geosynthetics


Originator: CEN
O member

CEN/TC 189

Geosynthetics


Originator: CEN

O member

CEN/TC 222

Feather and down as filling material for any article, as well as finished articles filled with feather and down


Originator: CEN
O member

CEN/TC 222

Feather and down as filling material for any article, as well as finished articles filled with feather and down


Originator: CEN

O member

CEN/TC 248

Textiles and textile products


Originator: CEN
O member

CEN/TC 248

Textiles and textile products


Originator: CEN

O member

ISO/TC 38

Textiles


Originator: ISO
O member

ISO/TC 38

Textiles


Originator: ISO

O member