DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

DPS/KT 205

Non-active medical devices

Active

Committee

Ledina Picari

Elona Teluli

Elona.Teluli@dps.gov.al

Public documents

Scope

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare për standardizimin e implanteve dhe pajisjeve kirurgjikale joaktive, duke përfshirë dhe materialet implantuese. Brenda bashkëveprimit të fushës në këtë KT një rëndësi e veçantë i jepet dhe sigurisë, cilësisë, performancës dhe përputhshmërisë së implanteve dhe pajisjeve kirurgjikale jo aktive në mënyrë që të plotësohen tre nevojat kryesore për pacientët, siguria, komoditeti, dhe besimi i tyre në kirurgët të cilët i asistojnë. Gjithashtu, fusha e standardeve të përfshira në punën e këtij KT janë standarde kryesisht të cilat të paktën përmbushin kërkesat thelbësore e Rregullores nr. 2017/745 të Këshillit Evropian (KE) “Pajisje Mjekësore”.

Facts and digits

15

New projects

449

Published standards

0

Meetings

4

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CEN/TC 163

Sanitary appliances


Originator: CEN
O member

CEN/TC 163

Sanitary appliances


Originator: CEN

O member

CEN/TC 205

Non-active medical devices


Originator: CEN
O member

CEN/TC 205

Non-active medical devices


Originator: CEN

O member

CEN/TC 285

Non-active surgical implants


Originator: CEN
O member

CEN/TC 285

Non-active surgical implants


Originator: CEN

O member

CEN/TC 293

Assistive products for persons with disability


Originator: CEN
O member

CEN/TC 293

Assistive products for persons with disability


Originator: CEN

O member

ISO/TC 76

Transfusion, infusion and injection, and blood processing equipment for medical and pharmaceutical use


Originator: ISO
O member

ISO/TC 76

Transfusion, infusion and injection, and blood processing equipment for medical and pharmaceutical use


Originator: ISO

O member

ISO/TC 198

Sterilization of health care products


Originator: ISO
O member

ISO/TC 198

Sterilization of health care products


Originator: ISO

O member