DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

DPS/KT 206

Biocompatibility of medical and dental materials and devices

Active

Committee

Enea Nuredini

Elona Teluli

Elona.Teluli@dps.gov.al

Scope

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CEN/ISO si dhe hartimi i standardeve shqiptare për mbrojtjen e shëndetit dhe sigurinë së pacientit, në mënyrë që të kemi pajisje mjekësore të sigurta dhe të cilësisë së lartë. Për pasojë, puna e këtij KT është e rëndësishme për industrinë, rregullatorët e qeverisë, blerësit dhe sigurisht, për përdoruesin më të rëndësishëm i cili është pacienti. Brenda bashkëveprimit të fushës në këtë KT një rëndësi e veçantë i jepet metodave të testimit për vlerësimin biologjik dhe klinik të pajisjeve mjekësore. Gjithashtu, DPS/KT 206 synon t'i sigurojë komunitetit të biznesit, mjete për demonstrimin e përputhshmërisë me kërkesat thelbësore të Evropës të standardeve të harmonizuara të “Direktivës për pajisjet mjekësore aktive të implantueshme (90/385/EEC)” dhe Direktivën e Pajisjes Mjekësore: Regulloren (EU) 2017/745.

Facts and digits

0

New projects

164

Published standards

0

Meetings

4

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CEN/TC 102

Sterilizers and associated equipment for processing of medical devices


Originator: CEN
O member

CEN/TC 102

Sterilizers and associated equipment for processing of medical devices


Originator: CEN

O member

CEN/TC 206

Biological and clinical evaluation of medical devices


Originator: CEN
O member

CEN/TC 206

Biological and clinical evaluation of medical devices


Originator: CEN

O member

CEN/TC 239

Rescue systems


Originator: CEN
O member

CEN/TC 239

Rescue systems


Originator: CEN

O member

CEN/TC 258

Clinical investigation of medical devices


Originator: CEN
O member

CEN/TC 258

Clinical investigation of medical devices


Originator: CEN

O member

ISO/TC 150

Implants for surgery


Originator: ISO
O member

ISO/TC 150

Implants for surgery


Originator: ISO

O member

ISO/TC 194

Biological and clinical evaluation of medical devices


Originator: ISO
O member

ISO/TC 194

Biological and clinical evaluation of medical devices


Originator: ISO

O member