DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

Dita Botërore e Standardeve - 14 Tetor 2021

Drejtues të ISO ndajnë vizionin e tyre për një botë më të mirë

Ne duam një botë më të mirë, më të drejtë dhe më të qëndrueshme. Një botë që mund të shijohet sot dhe të mohet për brezat e ardhshëm. Synimet për një Zhvillim të Qëndrueshëm (SDG) përfaqësojnë një vizion të përbashkët për paqen dhe prosperitetin, për njerëzit dhe planetin. Çdo SDG është një thirrje për veprim, por ne mund të arrijmë atje vetëm nëse punojmë së bashku.

Standardet Ndërkombëtare ofrojnë zgjidhje praktike për të gjithë ne. Duke përdorur standardet ndërkombëtare, ju bëheni pjesë e zgjidhjes. Ndërsa përballemi me një sfidë urgjente për një "ngritje dhe kapërcim më të mire të pandemisë" të sjellë nga Covid-19, IEC, ISO dhe ITU - zhvilluesit kryesorë në botë të Standardeve Ndërkombëtare - i bëjnë thirrje komunitetit global të bashkojë forcat. Le ta bëjmë vizionin tonë të përbashkët, realitet!

Synimet për një Zhvillim të Qëndrueshëm (SDG), të cilat projektojnë të adresojnë pabarazitë sociale, të zhvillojnë një ekonomi të qëndrueshme dhe të ngadalësojnë shkallën e ndryshimit të klimës, janë shumë ambicioze. Kjo, kërkon bashkëpunimin e shumë partnerëve publikë dhe privatë dhe përdorimin e të gjitha mjeteve në dispozicion, përfshirë standardet ndërkombëtare dhe vlerësimin e konformitetit. Beteja intensive kundër një pandemie të vazhdueshme globale zbuloi domosdoshmërinë absolute të adresimit të SDG -ve në një mënyrë gjithëpërfshirëse, për të forcuar shoqëritë tona, duke i bërë ato më elastike dhe më të barabarta. Sot, ne po ju kërkojmë të bashkoheni me ne në një mision që afirmon rëndësinë e SDG -ve për një përballim më të mirë. Në këtë situatë, standardet janë më të rëndësishme se kurrë. I gjithë sistemi i standardeve është ndërtuar mbi bashkëpunimin. Është më se e vërtetuar fuqia e bashkëpunimit dhe besimit se ne jemi më të fortë sëbashku se sa të ndarë. Duke punuar së bashku, ne po fuqizojmë njerëzit me zgjidhje botërore reale për t'u përballur me sfidat e qëndruesmërisë.

Në këtë frymë, ne kemi treguar angazhimin tonw shumëvjeçar, që tregon mënyrat e shumta në të cilat standardet ndërkombëtare kontribuojnë në suksesin e SDG-ve.

Ne qëndrojmë të bashkuar, për të punuar së bashku, për të përshpejtuar Agjendën 2030 me standarde për SDG -të dhe ‘Vizionin tonë të përbashkët për një botë më të mirë’.

  • Dita Botërore e Standardeve  2021

    Dita Botërore e Standardeve 2021