dialog me palet e interesuara! Gjate periudhes Tetor - Dhjetor 2020 DPS ka miratuar 832 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 706 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC, ETSI) dhe 126 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 30 Komiteteve Teknike te DPS-se.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 1
 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

DPS është Organi Kombëtar i Standardeve në Shqipëri, i krijuar rreth 69 vjet më parë. Ajo përfaqëson Republikën e Shqipërisë në organizatat Evropiane e Ndërkombëtare të standardizimit dhe interesat e të gjithë ekonomisë së vendit në hartimin dhe adoptimin e standardeve Evropiane e Ndërkombëtare si Standarde Shqiptare. Hartimi dhe adoptimi i standardeve konsiston në nevojat që kanë ndërmarrjet prodhuese dhe të shërbimit.


Rubrika - Këndi i Standardeve!
Traktorë dhe makineri për bujqësi dhe pyje. Rrjeti i të dhënave të kontrollit serial dhe të komunikimeve. Pjesa 9: Traktorë ECU

Standardet e sapo publikuara

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
31.12.2020 
36 fq.
PDF
4403 lek 
Qumështi, produktet e qumështit, formulë për foshnje dhe ushqyes për të rritur - Përcaktimi i mineraleve dhe elementëve gjurmë - Metoda e spektrometrisë së emisionit atomik plazma të bashkuar induktivisht (ICP-AES) (ISO 15151: 2018)
Anglisht
Publikuar 
31.12.2020 
20 fq.
PDF
3094 lek 
Qumësht - Numërimi bacterial - Protokoll për vlerësimin e metodave alternative (ISO 16297:2020)
Anglisht
Publikuar 
31.12.2020 
56 fq.
PDF
5236 lek 
Qumështi, produktet e qumështit, formulat e foshnjave dhe produktet ushqyese për të rriturit - Përcaktimi i përbërjes së acideve yndyrore - Metoda e kromatografisë me gaz në kolonën kapilare (ISO 16958: 2015)
Anglisht
Publikuar 
31.12.2020 
22 fq.
PDF
3391 lek 
Formulat e foshnjave dhe produktet ushqyese për të rriturit - Përcaktimi i përmbajtjes totale të jodit - Spektrometria e masës plazmatike të bashkuar induktivisht (ICP-SM) (ISO 20647: 2015)
Anglisht
Publikuar 
31.12.2020 
40 fq.
PDF
4403 lek 
Qumështi, produktet e qumështit, formulat e foshnjave dhe produktet ushqyese për të rriturit - Përcaktimi i përmbajtjes së mineraleve dhe elementëve gjurmë - Metoda sipas spektrometrisë së masës me plazmën e bashkuar induktive (ICP-SM) (ISO 21424: 2018)
Anglisht
Publikuar 
16.12.2020 
18 fq.
PDF
2915 lek 
Derivatet e yndyrnave dhe vajrave - Esteret yndyrore të acidit metilik (FAME) - Përcaktimi i përmbajtjes të estereve dhe estereve metilik të acidit linoleik