DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

gjenerator elektrik me lëndë djegëse

Njësi galvanike që transformojnë energjinë kimike nga reaktantë të furnizuar vazhdimisht në energji elektrike nga një proces elektrokimi

Term type :

Term in Albanian : gjenerator elektrik me lëndë djegëse

Term in English : fuel cells

Definition in Albanian :

Definition in English : Janë njësi ose gjenerator që prodhojnë energji elektrike nga djegja e gazit të hidrogjenit me oksigjnin e marrë nga uji, metanoli dhe lëndë djegëse të tjera si gaz natyror, gaz i lëngshëm, propan, butan, hidrogjen etj ose lendë djegëse të lëngshme kerosene, methanol etj

Date : 14 mar 2021

Related standards :


ICS :

Pa informacion